Heb je altijd al graag met je eigen handen mooie dingen willen creëren?

 

Cursus Edelsmeden 2018- 2019

 

Dan kun je vanaf september 2018 terecht in mijn atelier, te Utrecht Noord West, om het vak Edelsmeden te leren. En als je al eerder een cursus hebt gedaan, dan kun je nu je kennis meer gaan verdiepen. Als eerste begin je met een vrijblijvende kennismaking, hierin kun je je wensen en verwachtingen uiten en kan ik aangeven in welke termijnen je die zou kunnen ontwikkelen. Daarna kijk je welke cursusvorm het beste bij je past.

goudsmid utrecht aletta teunen sieraad in perspectief sieraden
  • Facebook

goed gereedschap is het halve werk.

 Mijn atelier is ruim ingericht met veel daglicht en professionele werkbanken. Omdat er maximaal tien mensen per dagdeel aanwezig zijn, kan iedereen op zijn eigen niveau begeleid worden. Er wordt niet klassikaal lesgegeven, iedereen werkt aan zijn eigen project. Dit is kleinschalig en persoonlijk. Plezier staat voorop. 

Naast ruime werkplekken en diverse gereedschappen, kun je veel leren over verschillende technieken, oppervlaktebewerkingen en de eigenschappen van verschillende metalen. Zeker als je al enige kennis hebt van (edel-) metaal bewerking, kan ik je goed begeleiden in het ontdekken en ontwikkelen van je eigen handschrift. Wil je graag een eigen collectie en originele ontwerpen maken? Kom dan eens langs om te bespreken hoe je dat werkelijkheid kunt maken. 

goudsmid utrecht aletta teunen werkplaats
  • Facebook

Ben je meer aan het ontdekken en wil je vooral veel tijd besteden aan ervaring opdoen? Dan kun je kiezen om van A tot Z het vak Edelsmeden te gaan ontdekken. Door je te oefenen in zagen, vijlen, solderen en polijsten kom je steeds beter in contact met het materiaal en kun je gaan ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen.
Na het opdoen van ervaring en kennis, kun je ook nieuwe technieken gaan toepassen zoals het zetten van stenen, verschillende oppervlaktebewerkingen en technische oplossingen bedenken.

Wil je graag een keer kennis maken, maar weet je helemaal nog niet of dit vak iets voor je is? Dan kun je een tweedaagse workshop volgen en even proeven van dit ambacht.

Bedenk wel dat een ambacht leren tijd kost. Maar niets is zo mooi als dat waarvoor je vele ups en downs hebt doorstaan en eindelijk tevreden kan terugkijken op een heel leerproces, mét een prachtig resultaat!

Neem een kijkje bij de menu tab Cursus Edelsmeden en lees meer over de verschillende mogelijkheden, kosten en tijden.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!