• Facebook

collier Lente op de Gracht

In 2014 heb ik een groot collier gemaakt met als thema: “Lente op de gracht”. 
Stel je voor: je fietst in het voorjaar over de grachten met aan de ene kant de hoge, prachtig gedecoreerde grachtenpanden en aan de andere kant zie je de spiegelingen in het water van de gracht. Je ziet bomen uitkomen, planten langs de gevels met nieuw blad. Bewoners die potten op de trappen en half op het stoepje hebben gezet met nieuwe plantjes en veel bloemen! Je voelt al een beetje de warmte van de zon en ruikt het licht brakke water. Heerlijk! 

Maar vergeet niet vóór je te kijken! 

  • Facebook

Detail van collier “lente op de gracht”

Voor je het weet stapt er iemand de weg op, rijdt er een auto achteruit of gooit een deur open, een andere fietser gaat nog harder en wil er luid bellend voorbij, paaltje, de tram rammelt de brug over en toeristen met camera’s kijken helemáál nergens naar!
Ach, het hoort er allemaal bij. 
Zowel in Amsterdam waar ik tot mijn 25 heb gewoond en op de Vakschool Edelsmeden mijn diploma heb gehaald, als in Utrecht waar ik alweer 15 jaar woon en werk als goudsmid. 

Mijn collier is een weerspiegeling van al deze elementen van kleur, beweging, spiegelingen en warmte. 
Her en der heb ik kleur edelstenen zoals roze en groene tourmalijnen, amethist, peridot, citrien en diamant toegevoegd tussen de gevelvormen. 

Deze maand heb ik dit collier (op foto) ingezonden voor de Donna Jewel Color Competition op Instagram en vandaag is bekend geworden dat ik heb gewonnen! YEAH! \O/ \O/ \O/  

  • Facebook

Donna Jewel is een Instagram en Facebook pagina waar bijzondere ontwerpen en talent geselecteerd wordt op het gebied van sieraden en juwelen. Te vinden op Instagram onder donna.jewel en op Facebook Donna Jewel @the.donna.jewel

 

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!