Wie

Aletta Teunen www.goudsmidutrecht.nl Edelsmid
Aletta Teunen
   

Mijn werk bestaat uit draagbare sieraden, die gebaseerd zijn op een foto / verhaal. Het verhaal dat ik uit de luchtfoto’s van Marco van Middelkoop haal, of het persoonlijke verhaal van een klant. Typisch Hollandse dingen die ik terug vind in de geografie, rivieren, dijken, polders, weiland of eiland, maar ook architectuur of industrie die Hollandse aspecten hebben vind ik leuk om te verbeelden in sieraden.

Hiermee heb ik getracht de basis in landschap (natuur) en architectuur of infrastructuur (cultuur) te pakken in vorm en sieraad. Voor mij, is het belangrijkste om vanuit vormen, die je kunt abstraheren, verbuigen, herstructureren of herhalen, te tekenen en met mallen van papier te kijken naar verhoudingen. Pas daarna bepaal ik wat voor soort sieraad het wordt; ring, broche, hanger, armband etc. Bovendien gedraagt metaal zich weer anders dan papier, dus tijdens het maken verandert soms het plan alsnog, of kom ik weer op ideeën voor een volgend ontwerp.

Wanneer je probeert te ontwerpen met in het achterhoofd een ring of collier of armband, dan loop je vrij snel vast in de vormen die we daarbij associëren en kom je op het geijkte ringetje met “iets erop”. Het is dus veel leuker en creatiever om met vormen bezig te zijn en die om te toveren in een draagbaar sieraad.

Aletta Teunen

Share This