aletta-teunen-goudsmid-utrecht-sieraad-in-perspectief-ringen-ruwe-diamant-1
  • Facebook

geel- en witgouden trouwringen met geslepen en ruwe diamanten

Trouwringen zijn de leukste én de moeilijkste opdrachten. Mensen komen naar mij toe om iets speciaals te laten maken. Iets wat echt bij hen past. Behalve dat het speciaal moet zijn, moeten trouwringen ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Je wil zo’n ring namelijk heel lang om kunnen houden zonder gedoe. Het materiaal moet sterk zijn. Zettingen van stenen moeten tegen een stootje kunnen. Pootjes mogen niet blijven haken in je wollen sjaal. Je wil er mee in bad kunnen. De afwas doen. Tuinieren. Kortom, hij moet er zijn en gezien worden, maar mag niet in de weg zitten. Na een eerste gesprek, proefringen, nog wat aanpassingen, de echte ringen passen, graveren van datum, naam of tekst in eigen handschrift, gaan ze allemaal blij de deur uit. Op naar hun bruiloft. 

De ringen hierboven zijn twee niet identieke ringen. Gelukkig wilde hij een opvallende ring met stenen ‘geen bezwaar’. Hier kon ik dus even helemaal mijn gang gaan met rond gefacetteerde diamanten in haar ring. Ruwe kubusvormige diamanten in die van hem. Door het oppervlak van beide ringen te hameren stralen ze toch dezelfde stijl uit. Die van haar heeft een witgouden ring in het midden en ronde vormen. Die van hem is wat rechter en met de kubusvormen wat strakker.  

Naast trouwringen maken voor stellen die nog gaan trouwen, vermaak ik ook regelmatig trouwringen. Bijvoorbeeld trouwringen waar ze nu graag een paar diamanten in willen. Of hele brede ringen die oncomfortabel blijken te zijn en vaak in een lade belanden, die kan ik vermaken tot een smallere variant of ik verzaag ze in meerdere ringen die los naast elkaar gedragen kunnen worden. 

Zoveel mensen zoveel mogelijkheden. 

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!