Nog 14 dagen voor Kerstmis!

  • Facebook

Heb je nog geen cadeau kunnen vinden en zoek je iets bijzonders? Iets dat langer meegaat dan vandaag en morgen? Iets dat een mooi moment markeert en waar waardering uit spreekt?

  • Facebook

Prasioliet pampels. zacht groen, doorschijnend.

 

Kijk dan eens naar deze oorbellen waarvan je de hangers kunt wisselen. De haken zijn van 14 karaat goud en de hangers hebben een klein oogje dat je over de haak kunt schuiven. Eenmaal in je oor kan de hanger niet meer los.

 

 

  • Facebook

losse pampels van Pyroxeen

 

 

Als je een set hebt, kun je diverse losse hangers kopen om te wisselen. Bij een verjaardag of een bijzondere gelegenheid kun je nieuwe hangers op je verlanglijstje zetten. Zo kun je bijzondere edelstenen in diverse kleuren combineren met je haken.

Bij elke dag en elke outfit passen weer andere kleuren en vormen. Soms wil je ze niet te opvallend en soms mag er best iets opvallends aan je oren hangen!

 

Wist je dat de druppelvormige hangers ook wel pampels worden genoemd? Ze zijn er in allerlei mooie slijpvormen: gefacetteerd, glad, vlak of bol, lange druppel of kort en dik. Sommige steensoorten zijn doorschijnend, transparant, en daardoor zeer geschikt om te facetteren. De niet doorzichtige stenen, opaak, worden soms ook gefacetteerd om extra glansvlakken te creëren. Stenen zoals Tijgeroog, Tijgerijzer, Maansteen of Labradoriet en de Pyroxeengroep hebben insluitsels die als dunne lamelletjes naast elkaar een diepere glans geven. Met lichtinval vanuit een bepaalde hoek zie je goed een hele speciale schittering ontstaan. Ook parels zijn weer populair! Vooral de donkere Tahiti tinten, maar ook goudbruin en roze zijn bijzonder. Ook deze kun je aan je oorhaken hangen.

Wil je haken met een klein huisje? Een trapgeveltje of zelfs je eigen huis? Of een heel andere vorm? Met of zonder diamantje om te accentueren?  Dat kan ik natuurlijk allemaal op maat maken en ook nog in de kleur goud die je het mooist vindt. Maar…. dat gaat voor deze kerst niet meer lukken… Alleen sieraden op voorraad kunnen nu nog worden gekocht. Nieuwe opdrachten kan ik pas in januari gaan uitvoeren.

Fijne Kerstdagen allemaal!

  • Facebook

Donkere Maansteen pampels met gouden oogjes

 

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!