Deze trouwringen heb ik ontworpen voor twee echte waterliefhebbers. Samen een bootje en een vaste plek om naar toe te varen tussen riet en knotwilgen. 
De ringen zijn gemaakt door een dunne strip goud te wikkelen en daarna (gedeeltelijk) te smelten. In dit geval zijn beide ringen van 14 karaat geelgoud gemaakt.  Het is dezelfde methode als granuleren waarbij bolletjes goud worden versmolten met het oppervlak van een sieraad zonder te solderen. Ook wel fusen genoemd. 3 diamanten van een oudere ring zijn verwerkt in de nieuwe ring. De drie stenen staan voor haar drie kinderen. 

Regelmatig maak ik trouwringen door met klanten te spreken over hun interesses en wat hen samen bindt of welke plaats belangrijk voor hen is. Aan de hand van hun verhaal ga ik aan de slag en maak, na enkele schetsen, meerdere proefjes in zilver. Deze kunnen ze proberen en met hun suggesties kan ik nog aanpassingen doen. Daarna maak ik de ringen dan definitief in het gewenste materiaal, wit-, rosé- of geelgoud, zilver, titanium of platina. Combinaties van metalen zijn natuurlijk ook een mogelijkheid. Edelstenen zoals diamant kunnen daarna gezet worden. 

Soms ontwerp ik een sieraad rondom een bepaalde steen. Dan is de zetting het eerste waar je een keuze moet maken. Voor een ring heb je een stevigere zetting nodig dan in een hanger. Bij trouwringen worden de meeste stenen in het oppervlak verzonken gezet of in een zetrand die rondom helemaal dicht is. Open zettingen, ofwel chaton, zijn kwetsbaar in ringen en verlies van de steen is dan niet ondenkbaar. 

Gravures, zoals naam en datum, kunnen zowel met de hand als machinaal gegraveerd worden. Mijn voorkeur heeft altijd een handgravure. Je kunt dan precies het lettertype en grootte aangeven en het ziet er sierlijker uit, omdat de graveur delen dieper kan uitsteken waardoor er verschil in de diktes van de lijnen komen en de rondingen kunnen dieper worden. Een beetje zwierig! 
Het mooiste vind ik als mensen kiezen voor elkaars handschrift in de ringen te laten graveren. Vaak niet eens naam en datum, maar een zin of woord wat ze vaak tegen elkaar zeggen. 

trouwringen
  • Facebook

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!