• Facebook

Zilveren armband met grafitti in glas en groene zirkoon.

Van 17 december tot en met 15 januari presenteer ik mijn nieuwste werk bij Ruimte voor Kunst in de Bilt

Naast mijn collectie Sieraden van de Stad, de Gouden Eeuw, heb ik de afgelopen twee jaar gewerkt aan een nieuwe collectie. Door veel door steden te lopen en te fotograferen, ben ik steeds meer “rafelranden” gaan fotograferen;  afgebrokkelde muren, vocht- en schaduwplekken, spiegelingen in water en ook graffiti. De schoonheid van weelderige en kleurrijke graffiti in fietstunnels en rondom stations vallen mij steeds meer op in kleur en grafische kwaliteit. Details uit deze foto’s zijn door Kunst en Licht (de Bilt) in glas verwerkt. Fusing genaamd.

Hierbij kan een foto tussen twee lagen glas worden versmolten. Deze glasobjecten heb ik, net als een edelsteen, gezaagd en geslepen tot vormen die pasten bij de afbeelding. Daaromheen heb ik de sieraden ontworpen. Elke keer weer een deel maken en dan kijken of er iets bij moet. Of juist weglaten. Welke kleuren en structuren moeten bij elk stuk? Welke lijnen zijn belangrijk en wil ik herhalen, uitvergroten?
Door het volume van het glas en het ontembare karakter van graffiti, eisen de sieraden meer ruimte en ruigheid dan mijn eerdere werk.
Ze zijn spannend om aan te werken!

  • Facebook

collier graffiti Daalsetunnel I

Bij Ruimte voor Kunst zal een overzicht van mijn eerdere werk te zien zijn, alsook mijn laatste collectie met glas en het denk/schetsproces daaraan voorafgaande.  

Deze kleine galerie aan de Dorpsstraat 42,met heerlijke koffie en verkooppunt van bonbons Margo, zet haar deuren open van zaterdag 17 en zondag 18 december van 11 tot 18 uur. Daarna van woensdag tot en met vrijdag van 11 – 17 uur en zondagen van 13 – 17 uur.

expositie aletta teunen goudsmid utrecht ruimte voor kunst de bilt
  • Facebook
 
expositie aletta teunen goudsmid utrecht ruimte voor kunst de bilt
  • Facebook

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!