‘Trouw in Mode en Sieraad’ 

Een ode aan alle liefdes die hier in Utrecht ontsprongen en bezegeld zijn

Sinds jaar en dag komen er op dagelijkse basis geliefden naar Gemeentehuis Utrecht om elkaar het jawoord te geven. Elkaar tegengekomen tijdens het uitlaten van de hond aan de singel, in een van de vele gezellige kroegen langs de Utrechtse grachten, tijdens een eindeloze zoektocht door het doolhof van fietsenstallingen rondom centraal, in de collegezaal of op het werk.

De klassieke trouwzalen vol historie, de traditionele publieke presentatie van het getrouwde stel aan de stad: op de trap die uitmondt aan het plein aan de Korte Minrebroederstraat, en het applaus van de toevallige voorbijgangers die even blijven staan om een glimp op de vangen van ‘de jurk’.

Voor deze expositie hebben Joke Hoogenboom (modeontwerp) en ik (sieraden), als Utrechtse ontwerpers, de handen ineen geslagen om een ode te brengen aan al deze geliefden. Naast autonoom werk van ons beiden, toont de expositie ook een selectie van gezamenlijk, thematisch werk. Omdat wij allebei regelmatig in opdracht werken voor bruidsparen hebben wij ontwerpen gemaakt die passen bij het stadhuis. De invloed van elkaars werk en materiaal zijn duidelijk zichtbaar.
De waardering voor vakwerk en ambacht staat bij ons beiden hoog in het vaandel. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van de materialen die we gebruiken en de afwerking van onze ontwerpen.

Iedereen is welkom om te komen kijken tussen dinsdag 30 augustus en donderdag 29 september. Stadhuis Utrecht, Minrebroederstraat 2. Let op, het stadhuis is in de weekenden gesloten, behalve zondag 4 september tijdens het Uitfeest. En wil je graag met één van ons (of beiden!) daar afspreken, maak dan eerst een afspraak via: 
Aletta:  info@goudsmidutrecht.nl
Joke:  ontwerpstudiojh@gmail.com

trouw expo goudsmid utrecht
  • Facebook

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!